A Deloitte Magyarország 21. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, amely a fenntarthatósági jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál hazánkban. A zsűriben Dr. Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője is helyet kapott.

A Zöld Béka Díj célja,

hogy elismerje és díjjazza azokat a vállalatokat, amelyeknél a fenntarthatóság elemi része az üzleti stratégiának, a szervezeti kultúrának és a társaság gyakorlati működésének. A díj lehetőséget biztosít arra is, hogy a hazai szervezetek felmérjék, merre tartanak és milyen haladást értek el az egyre erősödő európai és hazai zöld szabályozási környezetnek való megfelelés útján.

Jelenleg nagyon kevés a karbonsemleges célt állító vállalatok száma Magyarországon, és világszinten is kevés a tudományosan megalapozott zöld célokat maga elé kitűző gazdálkodó szervezet. Ezek a trendek azonban egyre inkább begyűrűznek a magyarországi jelentésekbe is, remélhetőleg egyre több ilyen lesz a pályamunkák között.

A pályázati időszakot követően egy 13 tagú, független szakértői tagból álló zsűri előre meghatározott kritérium- és pontrendszer alapján értékeli a beérkezett jelentéseket.

A zsűriben Dr. Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője is helyet kapott.

Köszönjük a megtisztelő felkérést.