Események

A Klímapolitikai Intézet az MCC Feszten

Augusztus 5-7. között kerül megrendezésre az MCC Feszt, ahonnan a Klímapolitikai Intézetünk sem hiányozhat. Egyedi interakciókkal, ismeretterjesztő programokkal várunk mindenkit az esztergomi Kis-Duna (Edu) sétányon.

Műanyagmentes július: szemétszedési akció Esztergomban (HELYSZÍNVÁLTOZÁS!)

A Műanyagmentes július alkalmából a Klímapolitikai Intézet és a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület - Szemétirtók hulladékgyűjtési akciót szervez Esztergomban a város önkormányzatának segítségével. Az esemény megszervezésének kiemelt partnerei és stratégiai közreműködői a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete és a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület.

Hungarian - Finnish Battery Day

Hungarian – Finnish Battery Day címen szakmai workshopot tartottak június 17-én a finn és a magyar nagykövetségek részvételével és szervezésében.

Klímaváltozás: autó-motor-verseny

Zöld Tusa: a környezetpolitikai beszélgetéssorozat folytatódik! Nem csak a pilóták, az istállók és a nagy márkák rivalizálnak egymással a versenypályán

European Climate Foundation & HÉTFA: környezetpolitikai workshop

A HÉTFA Kutatóintézet kezdeményezésére klímapolitikai workshop beszélgetésre került sor, amelyen a Klímapolitikai Intézet is képviseltette magát.

A CCS/CCU technológiák jövője Magyarországon

Workshop a szén-dioxid-leválasztási és tárolási/hasznosítási (CCS/CCUS) technológiák hazai klímavédelmi alkalmazhatóságáról.

Green mesék

A Startup Lab Sopron által megrendezett, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött „Green mesék” sorozat első alkalmán tartott előadást Szebenyi Péter, intézetünk zöld marketing szakembere.

Energiapolitika 2000 Társulat - vendégszereplés

Az Energiapolitika 2000 Társulat által szervezett és már sok éve zajló „Energiapolitikai Hétfő Esték” sorozat keretében kapott felkérést egy előadás megtartására Dr. Toldi Ottó kutatásvezető, aminek a címe „Mi lesz veled ellátásbiztonság?” volt.

Klímaváltozás: mit tesz Magyarország? - Zöld Tusa beszámoló

Zöld Tusa címmel környezetpolitikai vitasorozatot indított a Klímapolitikai Intézet és a Reaktor Alapítvány, melynek első részében arra a kérdésre keresték a választ: mit tesz Magyarország?

Aszódi Attila volt a vendégünk

Április 28-án Dr. Aszódi Attila professzor úr, a BME Nukleáris Technikai Intézetének egyetemi tanára tartott emlékezetes előadást a Klímapolitika Intézet egyetemi kurzusán.

Klímaváltozás: mit tesz Magyarország? - Zöld Tusa

Zöld Tusa címen környezetpolitikai vitasorozatot indít a Klímapolitikai Intézet a Reaktor Alapítvánnyal közösen. A rendezvényekkel havi rendszerességgel jelenik majd meg a két szervezet, a szellemi összecsapások egyelőre online formában indulnak el, majd a járványhelyzet oldódásával személyes jelenlét mellett folytatódnak.

Európai Bizottság - a műanyag jövőjéről konzultáltunk

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szakmai megbeszélést szervezett a műanyag jövőjével kapcsolatban.

Föld napja: szemétszedési akció

A Föld napja alkalmából, a Klímapolitikai Intézet kezdeményezésére megtisztult az MCC környezete.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségénél adtunk elő

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) felkérésére adott elő több mint száz pedagógus számára Szebenyi Péter, környezetvédelmi influencer, Intézetünk munkatársa.

Ott voltunk a HuPCC klímakonferenciáján!

A Klímapolitikai Intézet több munkatársa is részt vett a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciáján, aminek fővédnöke Áder János köztársaság elnök volt.

Steiner Attila, klímaügyi államtitkár volt a vendégünk

Környezetpolitikai kurzusunkon tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium diákjainak Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A mezőgazdaság és a borágazat készül az éghajlatváltozás kihívásaira

Exkluzív szakértői beszélgetést tartott a Mathias Corvinus Collegium és a Klímapolitikai Intézet az éghajlatváltozás magyar mezőgazdaságra, szőlőtermesztésre és borkultúrára gyakorolt hatásáról. A Klímapolitikai Intézet igazgatója, Litkei Máté által vezetett fórumon a meghívott vendégek egyetértettek abban, hogy Magyarország az éghajlatváltozás szempontjából a sérülékenyebb országok közé tartozik, és ennek jelei az agráriumban, illetve a borászati ágazatban is egyértelműen láthatók, a szakma azonban készül a kihívásokra.

A fenntarthatóságról beszélgettünk a MOL ügyvezető igazgatójával

A körforgásos gazdaságról és a fenntarthatóságról beszélt a Mathias Corvinus Collegium már végzett diákjainak, alumni-közösségének Bacsa György, a Mol Csoport stratégiai és üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.

Online beszélgetés

Éghajlatváltozás, mezőgazdaság, szőlő- és borkultúra

Vendégünk volt Rab Árpád trendkutató

A Klímapolitikai Intézet meghívására online előadást tartott az MCC-s diákoknak Rab Árpád, információs társadalom- és trendkutató, az UNESCO szakértője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Corvinus Egyetem tanára.

Robotizáció és túlnépesedés – a 21. század demográfiai folyamatainak eltérő perspektívái

A Klímapolitikai Intézet és a Migrációkutató Intézet közös online rendezvénye

Előadás a Carpe Futura! – A Fenntartható Társadalomért Egyesületben

A Klímapolitikai Intézet igazgatója tartott online előadást a Carpe Future! - A Fenntartható Egyesület tagjainak.

Együttműködik a Klímapolitikai Intézet a Tisza-tavi Ökocentrummal

Partnerség a Klímapolitikai Intézet és a Tisza-tavi Ökocentrum között