Események

Steiner Attila, klímaügyi államtitkár volt a vendégünk

Környezetpolitikai kurzusunkon tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium diákjainak Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A mezőgazdaság és a borágazat készül az éghajlatváltozás kihívásaira

Exkluzív szakértői beszélgetést tartott a Mathias Corvinus Collegium és a Klímapolitikai Intézet az éghajlatváltozás magyar mezőgazdaságra, szőlőtermesztésre és borkultúrára gyakorolt hatásáról. A Klímapolitikai Intézet igazgatója, Litkei Máté által vezetett fórumon a meghívott vendégek egyetértettek abban, hogy Magyarország az éghajlatváltozás szempontjából a sérülékenyebb országok közé tartozik, és ennek jelei az agráriumban, illetve a borászati ágazatban is egyértelműen láthatók, a szakma azonban készül a kihívásokra.

A fenntarthatóságról beszélgettünk a MOL ügyvezető igazgatójával

A körforgásos gazdaságról és a fenntarthatóságról beszélt a Mathias Corvinus Collegium már végzett diákjainak, alumni-közösségének Bacsa György, a Mol Csoport stratégiai és üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.

Online beszélgetés

Éghajlatváltozás, mezőgazdaság, szőlő- és borkultúra

Vendégünk volt Rab Árpád trendkutató

A Klímapolitikai Intézet meghívására online előadást tartott az MCC-s diákoknak Rab Árpád, információs társadalom- és trendkutató, az UNESCO szakértője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Corvinus Egyetem tanára.

Robotizáció és túlnépesedés – a 21. század demográfiai folyamatainak eltérő perspektívái

A Klímapolitikai Intézet és a Migrációkutató Intézet közös online rendezvénye

Előadás a Carpe Futura! – A Fenntartható Társadalomért Egyesületben

A Klímapolitikai Intézet igazgatója tartott online előadást a Carpe Future! - A Fenntartható Egyesület tagjainak.

Együttműködik a Klímapolitikai Intézet a Tisza-tavi Ökocentrummal

Partnerség a Klímapolitikai Intézet és a Tisza-tavi Ökocentrum között