Július 27. és 29. között, három napon keresztül ott voltunk a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által harmadik alkalommal megrendezett MCC Feszten, ahol többféle érdekes és látványos programmal készültünk az érdeklődő közönség számára.

Az MCC Feszt idén is izgalmas beszélgetésekkel, interaktív programokkal, hatalmas koncertekkel várta 3 napon át a kikapcsolódni vágyó embereket Esztergomban, ahonnan a Klímapolitkkai Intézet sem hiányozhatott. A korábbi évekhez hasonlóan egyedi programokkal készültünk az Edu sétányon felállított sátrunkban, melyek a következők voltak: 

Madár-show

A leglátványosabb programelemünk a madár-show volt, ahol ölyv és egy bagoly segítségével, testközelből lehetett megismerkedni a ragadózómadarak különös életével. A show részeként volt madárreptetés, köpetelemzés és tollfelismerés, a bátrabbak pedig a kezükre is vehették és meg is simogathatták ragadozómadarainkat.

Tévhitromboló ökokvíz

A kvíz szerelmeseinek tévhitromboló környezetvédelmi feleletválasztós teszttel készültünk, ahol akár egyénileg vagy csapatban is megmérethették a tudásukat. A játékokban résztvevők ajándékban részesültek.

MCC Feszt előeseményei: faültetés, szemétszedés

Ezek mellett fontos azt is megemlítünk, hogy a Klímapolitikai Intézetünk nemcsak a Feszt ideje alatt volt aktív, hanem

  • az esztergomi Várhegyen tavasszal a föld napja kapcsán fát ültetünk,
  • továbbá egy hatalmas csikkgyűjtő akciót is szerveztünk az Esztergom belvárosában Esztergom Megyei Jógú Várossal és a Visit Esztergommal közösen.

MCC Feszt - Mol Nagyszínpad

A Feszten több előadáson vettünk részt, többek között a Mol Nagyszínpadon megrendezett "Akkumulátorgyártás: áldás vagy átok?" - című kerekasztal-beszélgetésen, ahol Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója képviselte az Intézetet.

Büszkék vagyunk arra, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az MCC Feszten ismét hangot adhattunk a környezetvédelem fontosságának!