A Klímapolitikai Intézet is részt vett az idei DUE - 28. Ifjúsági Sajtófesztiválon, ahol nem csak kiállítóként jelentünk meg, de előadással és kerekasztal-beszélgetéssel is készültünk.

A DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete. A sajtófesztivál 2021. szeptember 30-án került megrendezésre a budapesti Akvárium Klubban, több ismert személy előadásának, diákoknak szóló klíma- és kreszteszt és más interaktív programok kíséretében. Az eseményre Intézetünk is meghívást kapott, aminek nagy örömmel tettünk eleget, hiszen a fiatalok edukálása a szívügyünk.

Kitta Gergely Due

Kitta Gergely, a Klímapolitikai Intézet stratégiai és kommunikációs vezetője Tényleg jobb félni, mint megijedni? Milyen a jó klímakommunikáció? - címmel tartott előadást az esemény nagyszínpadán.

Kovács Magosi Orsolya

Kovács-Magosi Orsolya kutatónk  a Klímapolitikai Intézet standjánál fogadta az érdeklődőket, olykor újságírói felkéréseknek is eleget téve.. Környezetvédelmi Tévhítromboló kvízünk nagy sikert aratott a megjelentek között.

Due influenszer kerekasztal beszélgetés

Szebenyi Péter, zöld influenszerünk Vloggerekkel a klímavédelemről - kerekasztal-beszélgetésen vett részt, ahol az influenszerek fiatalokra gyakorolt, környezetvédelemmel kapcsolatos hatásáról volt szó. Beszélgetőpartnerei, Megyeri Balázs (Ökoman), Jason Momoa dublőre, környezetvédő, illetve Szécsényi András, SZECSO vett részt.

További részletek az eseményről a DEU honlapján.