Mivel a hazai erdőtüzek 99 százalékban emberi gondatlanságból és figyelmetlenségből keletkeznek, a program célja a széles körű tájékoztatás és informálás, erdőtűz-megelőzési hasznos tudnivalók átadása.

Átadták a 2020. évi LIFE-díjakat, melyet idén az éghajlatvédelmi kategóriában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) FIRELIFE erdőtűz-megelőzési projektje érdemelt ki. A program jutalmazásával az unió elismerte azt a példaértékű, nagymértékben összefogáson alapuló munkát, amit a magyar lakosság és szakemberek az erdőtüzek visszaszorítása érdekében tettek.

A magyar FIRELIFE  program egy edukációs és erdőtűz-megelőzési projekt, a csapat tagjai pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők. A program olyannyira hatékony, hogy létrejötte óta az erdőtüzek száma közel harmadával, a károsodott területek mérete  közel 90 százalékkal csökkent.

A FIRELIFE ellenőrzőlistája más országok számára is eszközül szolgálhat saját tűzvédelmi rendszereik és eszközeik kidolgozásához – közölték a díjátadón. 

A programról ITT olvashat bővebben.