Részt vettünk a „Környezet - ember – rendszer. Interdiszciplináris kerekasztal-beszélgetés a klímaváltozásról” című rendezvényen, amelyet november 24-én az MCC-Mindset Pszichológia Iskola szervezett Budapesten.

A Klímapolitikai Intézet igazgatójának, Litkei Máténak a beszélgetőpartnerei Molnos Zselyke, az Ökopszichológia Intézet vezetője és prof. dr. Tóth Gergely alternatív közgazdász voltak. A kerekasztalban parázs vita alakult ki az ember és természet viszonyának újraértelmezéséről, a fogyasztói kultúráról és a gazdasági növekedés környezetre, fenntarthatóságra gyakorolt hatásairól.
 

Járvány válság gazdaság

Litkei Máté hangsúlyozta, hogy a reális klímavédelmi megoldást sem az egyén felelősségének túlhangsúlyozása, sem a gazdasági tevékenységek leállítása nem fog eredményezni. Ehelyett olyan innovatív technológiai megoldásokat kell találnunk a gazdaság és a mindennapi élet kulcsterületein, amelyek lehetővé teszik az emberek életszínvonalának megőrzését azon keresztül, hogy megfizethető és tiszta alternatívát kínálnak a jelenlegi környezetszennyező tevékenységekre. 

„Ütésállóbbak” és szolidárisabbak lettünk