A Klímapolitikai Intézetet is felkérték, hogy vegyen rész Magyarország Nukleáris Innovációs Stratégiájának megalkotásában.

Atomenergia nélkül nincs klímasemlegesség. Ezt állítja az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC), az OECD, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), az Európai Bizottság tudományos kutatóközpontja (JRC) és a Meteorológiai Világszervezet (WMO). Az atomenergia nem csak klímabarát, olcsó és megbízható, de hatalmas kutatásfejlesztési, üzleti és tudományos lehetőségeket is rejt.

Ezért is megtisztelő számunkra, hogy a Klímapolitikai Intézet is részt vesz a Nukleáris Innovációs Stratégia megalkotásában.

A feladattal kapcsolatos munkaértekezletet ezen a héten a Hunatom Zrt. kezdeményezésére, Kovács Pál, Paks 2. beruházásért felelős államtitkár vezetésével hívták össze, amelyen a Századvég Gazdaságkutató Zrt., a Paks II. Atomerőmű Zrt., az Energiatudományi Kutatóközpont, az MTA Atommagkutató Intézete, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft., és a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. is részt vettek. A megbeszélésen az Intézetet Dr. Toldi Ottó kutatásvezető képviselte.