Újabb központtal bővült az MCC vidéki hálózata, Békéscsaba is bekapcsolódott a tehetséges magyar fiatalok kiemelt szintű képzésébe. Az ünnepélyes megnyitón mi is ott voltunk.

A megnyitó ünnepségen a diákokon kívül a városi önkormányzat vezető tisztségviselői, így többek között Szarvas Péter polgármester is jelent volt. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szintén részt vett az eseményen.

A rendezvényt Dr. Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg beszédével. Kiemelte, milyen fontos a patrióta értékrend, továbbá az elkötelezettség, hogy a fiatalok tehetsége kibontakozhasson, így akár a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.

A Klímapolitikai Intézetnek jutott a megtiszteltetés, hogy a nyitóeseményen a környezettudatosság és a klímapolitika jegyében egy szakmai beszélgetést vezessünk.

Az érdeklődést és az esemény sikerét jól mutatja, hogy a tervezettnél kissé hosszabbra nyúlt beszélgetést követően sem fogyott ki a hallgatóság a kérdésekből. Kisebb csapatokba tömörülve még hosszasan, az estébe nyúlóan társalogtunk a diákokkal és a résztvevőkkel zöld témáról.

Egyszóval köszönjük Békéscsaba, reméljük hamarosan visszatérünk!