Közös faültetési akciót szervezett a Klímapolitikai Intézet (KPI) és Esztergom Megye Jogú Város 2023. április 24-én, a Fenntarthatósági témahét első napján. A KPI kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a klíma- és környezetvédelemre, illetve, cselekvésre buzdítsa a társadalmat egy szebb, zöldebb jövő érdekében.

A Klímapolitikai Intézet a környezetvédelem és a klímaváltozás kérdéseivel foglalkozik, de a globális szervezetekkel ellentétben az éghajlati változást magyar szemmel is nézi: a nemzeti és a helyi kihívások leküzdését, az értékek megóvását helyezi előtérbe. Ennek jegyében, a helyi önkormányzattal együttműködve valósulhatott meg a faültetés Esztergom-Várhegy déli lejtőjén.

Képen a faültetésen aktívan részt vett MCC - Klímapolitikai Intézet csapata

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Klímapolitikai Intézet számára nemcsak magyar történelmi múltja miatt kiemelten fontos Esztergom: a város 2023-ban immár harmadszorra ad helyet az elmúlt két évben hatalmas sikert aratott MCC Fesztnek. A háromnapos fesztivál mintegy előeseményeként a KPI – már-már hagyományokhoz híven – idén is Esztergomban rendezi meg a Dunakanyar legnagyobb szemétszedési akcióját. Mindemellett az Intézet további érdekes, a környezeti fenntarthatóságot erősítő zöld programokkal is készül az év egyik „leghangosabb” zenei és szakmai fesztiválját megelőző időszakban.

Az eseményen részt vett és megosztotta gondolatait a város polgármestere, Hernádi Ádám és a Klímapolitikai Intézet igazgatója, Litkei Máté. Továbbá az eseményen tiszteletét tette Heckel Zoltán, esztergomi képviselő, illetve a város főkertésze, Boldizsár Lóránt.

Hisszük, hogy a Magyarország zöld úton jár!