Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója előadást tartott a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban és Általános Iskolában.

Az iskola Európa-napi eseményén az előadás mellett sor került egy kerekasztal-beszélgetésre is, melyen, Litkei Máté mellett részt vett Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára, Béres Béla, a jogi szolgálat tagja, és Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre.  

Az előadások és a kerekasztal témája egyaránt EU és Magyarország viszonya volt, ideértve a nemzeti szuverenitás kérdését, az európai integráció folyamatát és az olyan szakpolitikákat, mint amilyen a klímapolitika is.

A látogatása célja az volt, hogy igazgatónk megismertesse a fiatalokkal a Klímapolitikai Intézet működését, a klímapolitika szerepét a hazai és európai politikában, Magyarország Európai Unióban betöltött szerepét és az ezzel járó lehetőségeket a diákok számára.  

A rendezvények lehetőséget teremtett a diákok számára arra, hogy az előadóktól kérdezve jobban megismerjék az Unió működését, és együtt fogalmazzák meg gondolataikat Európa jövőjéről. Az egész napos rendezvényen a diákok a szakmai programok mellett kulturális műsorokat hallhattak angol, francia és német nyelven.  

Köszönjük a meghívást!