Az MCC Feszt előeseményeként megrendeztük a Dunakanyar legnagyobb szemétszedési akcióját az esztergomi Palatinus-tónál, ahol a felszínen és a víz alatt is szedtük a hulladékot.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét az esztergomi Palatinus-tó adott helyet a Műanyagmentes július jegyében megrendezett eseménynek, ahova kicsik és nagyok egyaránt eljöttek, és közös erővel tették rendbe a szemetes környezetet.

A nagy meleg ellenére közel 150 önkéntes jött el az eseményünkre, aminek köszönhetően megtisztult a Pala környéke.

Egy teherautónyi hulladéktól sikerült megszabadítani a Palatinus-tó fenekét és partját, amit a helyi közterületfenntartó vállalat szállított a megfelelő helyre. Az oda nem illő tárgyak között volt kávéfőző, olajos hordó, autókárpit, és minden más, amit elképzelni csak lehet.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Intézetünk lelkes csapattagjai mellett, a példaértékű összefogásnak köszönhetően, az eseményen képviseltették magukat Esztergom város önkormányzatának munkatársai, a helyi úszók, barlangászok, természetvédők, búvárok és horgászok. A szemétszedésbe becsatlakozott Hernádi Ádám, Esztergom város polgármestere is. Külön köszönjük Esztergom város vezetésének a nagy melegben biztosított, hűtött ivóvizet.

Minden résztvevő, aki kért és megadta az ehhez szükséges adatait, ingyenes belépőt kapott az MCC Fesztre, illetve az eseményen megrendezett kincskereső játék nyertesei értékes nyereményekben részesültek.

Bízunk benne, hogy a tó és környéke hosszú időre tiszta marad. Fotó: Holla Dániel, Zay Balázs