Budapest Lectures. Apocalypse Never – A bestseller magyar kiadása: könyvbemutató és beszélgetés

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett Budapest Lectures soron következő eseménye a Michael Shellenberger: Apokalipszis soha című könyvének sajtónyilvános, beszélgetéssel egybekötött bemutatója. A mű az MCC Press együttműködésében, a Gingko Kiadó gondozásában jelenik meg Magyarországon.
 

Helyszín:
Az MCC Tas vezér utcai központja, MCC Scruton
(1113 Budapest, Tas Vezér u. 3-7.)

Időpont:
2021. november 15. (hétfő), 18:00

Az eseményen beszédet mond:

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke

Michael Shellenberger könyve tökéletes képet alkot az elmúlt időszak környezetvédelemmel kapcsolatos szélsőségeiről. A klímaváltozás hoz magával problémákat, de lehetőségeket is hordoz, amelyekkel élnünk kell. A technológiai fejlődésnek köszönhetően képesek lehetünk kiküszöbölni a környezeti problémákat.

A pánikhangulatot keltő zöld szervezetek elferdítik a valóságot? A modern gazdaság lebontása helyett az innovatív megoldások vezetnek el minket a fenntarthatóbb jövőhöz? Elmarad a világvége? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ a szerző, aki a Klímapolitikai Intézet felkérésének eleget téve a könyvbemutató alkalmával személyesen látogat el az Egyesült Államokból az MCC-be.

Shellenberger neves újságíró, egykori zöld aktivista. Ökopragmatista, Green Book Award Winner bestseller író, akit a Time Magazin „Hero of the Environment” díjával tüntettek ki. Több jelentős zöld szervezet például az Environmental Progress és a Breakthrough Institute alapítója.

A beszélgetés résztvevői: Michael Shellenberger, az „Apokalipszis soha” című könyv szerzője; Dr. Lánczi András, az MCC kuratóriumi tagja; Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója; Dr. Zombori Péter, szakmai lektor, Gingko Kiadó.

Az eseményen való részvétel az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítva lehetséges.

A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWTsBrttwpbUAAJUPSFI5NAKhT8yzXk1s6B3GY8dpqo6-MrA/viewform

Az esemény nyelve angol, a szinkrontolmácsolás biztosított.