Ahol a politikát köbméterben mérik – Földgáz- és rezsiválság Európában kerekasztal-beszélgetés Győrben, ahol a Klímapolitikai Intézet is képviseltette magát.

Modern gazdaságunk és mindennapi jólétünk alapjai azok a fosszilis energiahordozók, amelyek lelőhelyei egyenlőtlenül helyezkednek el Földünkön, és ezáltal geopolitikai előnyt biztosítanak azon országok számára, amelyek birtokolják e lelőhelyek többségét.

A kőolaj mellett a földgáz az az energiahordozó, amely Európa lakosságának és gazdaságának nélkülözhetetlen alapanyaga. Vannak országok, amelyek ezt a kiszolgáltatottságot geopolitikai és hatalmi céljaik elérésére használják fel, nyomást gyakorolva a térség energiaszegény államaira. Ez egy hibrid hadviselési eszköz? Valóban sötétbe és hidegbe borulhat Európa? Milyen geopolitikai átrendeződést eredményezhet az energiaháború? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ szakértőink a kerekasztal-beszélgetés során.

Szakértők:

  • Dr. Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhely vezetője
  • Dr. Toldi Ottó, kutatásvezető, MCC Klímapolitikai Intézet
  • Vigóczki Máté György, Oroszország kutató, MCC Geopolitikai Műhely
  • Moderátor: Basa Márton gyakornok, MCC Klímapolitikai Intézet

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció ide kattintva elérhető.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További részletek a Facebook ikonra kattintva!