Joe Biden demokrata elnökjelölt egyik kampányrendezvényén azt jósolta, hogy ha Trump elnököt novemberben újraválasztják, Amerika még „pokolibb” eseményeknek lesz tanúja, mint a múltbéli nyugati tüzek, a középnyugati áradások és a hurrikánok a keleti parton.

Hovatovább megígérte, hogy ha nyer, az USA-ban kevesebb tűzvész, kevesebb árvíz és kevesebb hurrikán fog pusztítani. A demokrata elnökjelölt sokszor vádolta ellenfelét a klímaváltozás ügyében azzal, hogy tagadja és figyelmen kívül hagyja a tényeket, azonban jelen esetben úgy tűnik, hogy Biden hagyta a valóságot maga mögött.

Az alábbi cikkben kifejtik, hogy szakértők szerint a kaliforniai erdőtüzeket és az áradásokat elsősorban a rossz erdőgazdálkodás és vízgazdálkodás okozza, a hurrikánok gyakoriságának növekedésére pedig nincs tudományos bizonyíték. Ennek fényében a demokrata elnökjelölt kijelentései tökéletesen rávilágítanak arra, hogy a különböző progresszív politikai erők milyen módon próbálják a környezeti ügyeket felhasználni saját politikai befolyásuk növelésére. 

A teljes cikket ITT olvashatja.