A támogatás új gyümölcs- és gyógynövénytermő ültetvények telepítésére, és az ültetvényekhez tartozó öntözőrendszer kiépítésére kínál majd lehetőséget, de a klímaváltozás káros hatásainak mérséklésére is lesz lehetőség.

A mezőgazdaságon belül meghatározó a szerepe a gyümölcs- és gyógynövénytermesztésnek, mivel a fogyasztókat friss termékekkel látja el, és az élelmiszer- és feldolgozóipar számára alapanyagot biztosít.

Az egyre növekvő piaci kereslet kielégítéséhez elengedhetetlen a hazai termelési kapacitás korszerűsítése és bővítése.

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program forrásait felhasználva 2021 tavaszán egy új támogatási felhívás megjelentetését tervezi - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A felhívás alapvetően új gyümölcs- és gyógynövénytermő ültetvények telepítésére, és az ültetvényekhez tartozó öntözőrendszer kiépítésére kínál majd lehetőséget.

Ezen felül várhatóan a káros éghajlati hatások (pl. jégeső, fagy) csökkentését lehetővé tevő rendszerek beszerzése, kiépítése, továbbá a betakarítást segítő eszközök, gépek vásárlása is támogatott lesz, egységben kezelve az ültetvény megvalósításával összefüggő beruházási elemeket.

A pályázatról további részleteket ITT olvashat.