A kijárási korlátozás során egyértelmű vágy fogalmazódott meg a városlakók körében, hogy megtanulják, hogyan kell zöldségféléket termeszteni, kapcsolatba lépni a termőfölddel és saját kézzel elkészíteni az élelmiszereket (elindult el a kertészkedés és a kenyérkészítés is az Instagramon).

Mivel a járvány ideje alatt a zsúfolt nagyvárosokban a szabadidő töltési lehetőségek korlátozottak és egyre kevésbé kivánatosak, így a vidéki és erdős területekre tett kirándulások (ahol a fertőzés kockázata alacsonyabb) várhatóan növekedni fognak az utazók körében, akik lehetséges, hogy egyre inkább farmokon, tanyákon és önellátó szállodákban akarnak majd időt tölteni. Hónapokig tartó otthoni munkavégzés után izmaikat favágással, lovaglással és túrázással mozgathatják meg. Az Egyesült Királyságban az innovatív kulináris utazási társaság, a Sorn „epikureusi kalandokat” szervez, amelyek olyan tevékenységeket foglalnak magukba mint a pisztráng füstölés és az ehető gombák azonosításának elsajátítása. Eközben az Egyesült Államokban a Yonder - az Airbnb-hez hasonló utazási foglalási platform -  főleg szabadtéri mezőgazdasági  programokra specializálódott, a szőlőskertektől a horgászatig terjedő programokat kínál. A hírről bővebben itt olvashatunk.