A magyar kormány elkötelezett a klímavédelem terén. Ezidáig összesen közel 20 millió forintnak megfelelő svájci frankkal támogatta az IPCC működését 2017 és 2020 között, a V4 országok közül egyedüliként folyamatos felajánlást biztosítva.

A magyar kormány elkötelezett a klímavédelem terén. Ezidáig összesen közel 20 millió forintnak megfelelő svájci frankkal támogatta az IPCC működését 2017 és 2020 között, a V4 országok közül egyedüliként folyamatos felajánlást biztosítva. 2020-ban ez az összeg csaknem 5 millió forintnak megfelelő svájci frank volt. „Az Innovációs és Technológiai Minisztérium éghajlat-politikáért felelős kormányzati szervként arra törekszik, hogy az IPCC munkájában minél több hazai tudós vehessen részt, fontos eredményekkel járulva hozzá a szervezet sikerességéhez.”

Az IPCC feladata, hogy gyűjtse, rendszerezze, értékelje és összefoglalja az emberi tevékenység által kiváltott éghajlatváltozással kapcsolatos kutatási eredményeket, azokat közérthető módon mutassa be az érdeklődők és a döntéshozók számára.

A testület jelentései elsődleges tudományos alapot szolgáltatnak az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye alatti politikai tárgyalásokhoz, a közreműködőket a világ legkiválóbb szakemberei közül választják ki.

Bővebben ITT olvashat a témáról.