Shakespeare „A vihar” című darabjának modern elbeszéléseként kialakított Blaze Island egy klímatudós, Milan Wells és lánya, Miranda történetét meséli el.

A miniatűr jég, a sziklás ösvények, a barátságos emberek és a színes házak világa keltette fel Catherine Bush fantáziáját, és nagy hatással lett ötödik regényére, a Blaze Island című öko-thrillerre, amely 2020 szeptemberében jelent meg. Shakespeare „A vihar” című darabjának modern elbeszéléseként kialakított Blaze Island egy klímatudós, Milan Wells és lánya, Miranda történetét meséli el.

A két szereplő együtt foglalkozik a globális felmelegedés hatásaival, és felfed néhány megdöbbentő titkot, amelyet Milan a Blaze Island szigetre költözése óta őrzött Miranda elől. A klíma-fikció vagy más néven „cli-fi” fő jellemzője a nyílt vita a klímaváltozás jövőbeli következményeiről.

A műfaj általában extrém időjárási eseményeket, elvándorlást és megélhetési veszteségeket, valamint a globális felmelegedés nem emberre gyakorolt hatásait - az állatokra, növényekre, óceánokra és a jégtakaróra – is tartalmazza.  A könyvről bővebben itt olvashatunk.