Idén Budapesten rendezték meg a világ legnagyobb természeti kiállítását. Az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egyrészt a vadászattal, másrészt a természetvédelemmel, a biodiverzitással, a fenntartható gazdálkodással, de a természeti örökségek, a kulturális értékek, a népi hagyományok megóvásával és a környezetvédelmi innovációkkal is foglalkozott.

A világkiállításon a Klímapolitikai Intézet is jelen volt. Október 3-án a nagyszabású rendezvény keretében megszervezett World Conservation Forum szakmai konferencián Kóta Gábor képviselte az intézetet. Szenior kutatónk a biogazdálkodás elméleti és gyakorlati jelentőségéről, fenntartható mezőgazdaságban betöltött szerepéről és magyarországi jövőjéről beszélgetett az ökológiai gazdálkodás hazai kutatásában vezető szerepet betöltő ÖMKi igazgatójával, Dr. Drexler Dórával és a biotermesztés mellett évek óta elkötelezett Csoroszlya Farm vezetőjével, Nobilis Ágostonnal.

 

 

2021. október 8-án Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója vett részt a World Conservation Forum-on, ahol Dr. Botos Barbara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára volt a beszélgetőtársa. A szakmai dialógus központjában a közép- és kelet-európai országok klímapolitikája, Magyarország és az EU jelenlegi energetikai helyzete és viszonya, illetve a közelgő glasgow-i klímacsúcs álltak. A felek megvitatták, hogy mitől lesz ésszerű a klímapolitika, milyen kihívással néznek szembe a régió országai, illetve szó volt a vállalatok zöld átállásban betöltött szerepéről is.

 

 

A világkiállításon a résztvevők száma már a félidőben meghaladta az 1 millió látogatót.