Április 21-22-23-ára eső hétvégén a Klímapolitikai Intézet szervezésében telt házas Tavaszi Akadémia került megrendezésre Révfülöpön az érdeklődő MCC-s diákok számára.

Közösen elmélkedtünk a jövőről Logan West-el az USA-beli Ohio-ból Budapest Fellowship-et nyerő digitalizációs és cyber szakértővel, Toldi Ottó kutatásvezetőnk az orosz nyersanyagok és energiahordozók utáni forgatókönyvekről-, Kovács Erik szenior kutató pedig a klímaváltozás mozgatórugóiról tartott előadást.

Ehhez szorosan kapcsolódott a Calum TM Nicholson-al (MCC–Danube Institute fellow, University of Cambridge, University of Oxford) folytatott beszélgetés, az éghajlatváltozás társadalmi következményeiről, majd Barbarics Zoltán (MCC Vitaakadémia) vonta be a hallgatóságot interaktív klímavitába, Győri Adrienn junior kutatónk pedig együttgondolkodásra serkentő társasjátékba.

A szombati nap zárásaként Szebenyi Péter internetes környezet- és klímavédő influenszer az egyéni megoldások lehetőségéről beszélt az energiahatékonyság terén, szemléletes - tips and tricks – példákkal illusztrálva, nem kerülve meg az egyéni felelősség kérdését. 

De ezúttal sem maradt ki tematikából a fenntartható, klímabarát mezőgazdaság és a körkörös gazdaságba illeszthető hulladékgazdálkodás sem. Az előbbiről Basa Márton junior kutatónk mondta el a véleményét vasárnap reggel, az utóbbiról pedig Bera Péter szenior kollégánk.

A program zárásaként Szabó Marianne ökológus, kutató tanár mesélt a Balaton természeti értékeiről."