2023-ban a Mathias Corvinus Collegium (MCC) országosan csatlakozott több száz diákjával, vidéki képviseleteivel és intézményeivel az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az idei évben 11. alkalommal megrendezett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció programjához.

Az akció alkalmával az MCC összes vidéki képviselete 14 helyszínen több mint 349 diákjával, összesen közel 500-an vettek részt az akciókon, ahol 122 zsáknyi elhagyott hulladéktól szabadította meg a környezetet.

MCC Teszedd helyszínei voltak: Győr, Székesfehérvár, Pécs, Debrecen, Miskolc, Szolnok, Kecskemét, Szombathely, Szekszárd, Szeged, Békéscsaba, Nyíregyháza, Veszprém.

Mindemellett az Energiaügyi Minisztériummal közösen az MCC – Klímapolitikai Intézet hulladékgyűjtési akciót szervezett Bükkábrányban, ahol Deli Daniella, Helyettes Államtitkár asszonnyal, Minisztérium és az Intézet munkatársai, illetve helyiek közösen takarították ki a hulladékkal szennyezett terület április 26-án. Az esemény alkalmával 50 zsáknyi szemetet szedtek össze.

Ezuton is köszönjük mindenkinek a részvételt. Bízunk benne, hogy a kitakarított területek hosszú távon is tiszták maradnak, hiszen

 

nem az én szemetem, de az én hazám!

Nézd meg az eseményekről szóló képes beszámolókat a Klímapolitikai Intézet Facebook oldalán!