Bera Péter vezető kutatónk részt vett a GreenTech IV. Zöld Energia és Fenntarthatóság Konferencián. A konferenciának helyt adó ZalaZONE Járműipari Tesztpálya évente rendezi meg Magyarország legkiemelkedőbb zöld szakkiállítását és konferenciáját, amelyen az ország vezetői szakértői és szakpolitikusai vesznek részt.

Lantos Csaba energiaügyiminiszter tartotta az első nyitó beszédet, amelyet Bali Zoltán zalaegerszegi polgármester folytatott, majd Dr. Bacsa György a MOL ügyvezető igazgatója zárta.

A körforgásos gazdaság és energiaügyi kérdésekről szóló kerekasztal-beszélgetésben olyan szakértők vettek részt, mint

  • Dr. Auer Róbert, a Körforgásos Gazdaság Tudományos és Innovációs Park (MOL-PE) kutatási és fejlesztési igazgató,
  • Dr. Korényi Zoltán, BME egyetemi docens és nyugalmazott E.ON igazgató,
  • Zentai István, a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara hulladékhasznosítási munkacsoport-vezető,
  • Bera Péter, a Klímapolitikai Intézet vezető kutató.

A beszélgetést Gáll Csongor műsorvezető moderálta.

A beszélgetésben olyan témákat érintettek, amelyek jelenleg Magyarországon is nemzetstratégiai jelentőségű kérdések, mint a hazai energiaforrások adottságai, az energiaellátás diverzifikációja, a körforgásos gazdaság fontosabb kérdései, a hazai új hulladékgazdálkodási rendszer bevezetése és a különböző hulladékok energiatermelési lehetőségei.

A felvezető előadásában Dr. Auer Róbert beszélt a lehetséges energiadiverzifikációról és azokról az energiaforrásokról, amelyek Magyarországon is olyan potenciáliállal rendelkeznek, amelyek csökkenthetik a hazai energiafüggőségünket.

Köszönjük az eseményre való meghívást!