Több, mint hetven cégvezető vett részt június 1-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági jövőképpel kapcsolatos rendezvényén.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében június 1-én került megrendezésre „Baranya Gazdaságának Napja” a Pécsi Kereskedelmi Központban. Június első szerdáját most már több éve hagyományosan a helyi vállalkozásokat leginkább érdeklő kérdések köré szervezett rendezvényekkel teszik emlékezetessé a szervezők, így szinte természetesnek adódott sajnos, hogy idén az orosz-ukrán konfliktus volt a fókuszban.

A szimpóziumot Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg az orosz-ukrán háború okait és várható következményeit taglaló gondolataival, majd Kovács Árpád professzor, a Költségvetési Tanács elnöke következett a „Költségvetési kihívások 2022-ben a változó világgazdasági rendben” című érdekfeszítő és átfogó előadásával.

Ezután a Dr. Taksás Balázs százados, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense vette át a szót, aki a háborús helyzetet átélő Európa védelmi iparáról beszélt, majd a Klímapolitikai Intézet képviseletében Dr. Toldi Ottó kutatásvezető ismertette energia- és klímapolitikai lehetőségeinket az orosz-ukrán konfliktus és az európai szankciók alkotta keretben.

Dr. Hüse István, az Aquaprod Kft. ügyvezetője az ellátási láncok szétszakadásának a veszélyeiről és a közös beszerzés lehetőségeiről beszélt a hiánypiac körülményei között, majd végül Rabb Szabolcs a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára mutatta be a kamarai #ajelenajövőd programot.