Az MCC nemzetközi konferenciát szervez, amely különös hangsúlyt fektet az oktatás szerepére a nemzeti öntudat formálásában. Az egyedülálló szakmai eseményen neves hazai és külföldi szakértők, előadók arról értekeznek, hogy mit és miért tanítunk gyermekeinknek a jogokról, felelősségről, embertársainkról, a genderről és a kritikus gondolkodásról, illetve hogy ezeknek milyen hatásai, következményei lehetnek.

Az esemény szervezője a közel huszonöt éve tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC), amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig.

Az MCC tudásközpont is, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni a közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében. Amennyiben intézményünk szerteágazó tevékenységeiről részletesebb tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, látogasson el az mcc.hu weboldalra.

Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.

Időpont: Február. 16., 9:00 – Február 17., 20:00

További részletek az MCC Budapest Summit oldalon és a Facebook Ikonra kattintva.