Olvasási idő: 2 perc

A HÉTFA Kutatóintézet kezdeményezésére klímapolitikai workshop beszélgetésre került sor, amelyen a Klímapolitikai Intézet is képviseltette magát.

A HÉTFA Kutatóintézet Dr. Bartus Gábor – a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkárának – szakmai irányításával vizsgálatot készít egy patrióta klímavédelmi és környezeti politika elméleti megalapozásához. A szervezők a projektet az European Climate Foundation megbízásából valósítják meg.

A workshopon részt vett Dr. Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára, Dr. Csite András, a HÉTFA Kutatóintézet igazgatója, Dr. Zlinszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense, Dr. Hortay Olivér, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Energia- és Klímapolitika Üzletágának vezetője, Varró András, a Hétfa Kutatóintézet kutatója és Litkei Máté János, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.

A workshopon rendkívül pezsgő szakmai vita formálódott a konzervatív alapértékek meghatározásáról, ezek leképződéséről a hazai klíma- és környezetpolitikán belül. A beszélgetésből kivonat készül, amely további workshopbeszélgetések alapjául szolgálhat a jövőben.