Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a veszprémi MCC soron következő előadására, ahol a téma a jövő élhető bolygója, a környezeti fenntarthatóság és a klímaváltozás lesz.

  • Milyen szinten állunk a környezetvédelem és az azt érintő intézkedések terén?
  • Mennyire drasztikusan kell változtatnunk az életvitelünkön, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk?
  • Passzív ház és önfenntartó életmód lehet a jövőnk kulcsa?

Az MCC Klímapolitikai Intézetének alapítói abból a felismerésből indultak ki, hogy a klímaváltozás és annak hatásaira való felkészülés napjaink egyik legmeghatározóbb társadalmi és gazdasági kérdése.

A klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás új stratégiát és egymástól korábban távol eső szakterületek szoros együttműködését igényli, amelyet az új szakmai műhely szeretne elősegíteni.

A Klímapolitikai Intézet vizsgálatai öt fontos területre fókuszálnak: az energetikára, a természetvédelemre, a mezőgazdaságra, az élettelen környezeti elemek (víz, levegő, talaj) védelmére és az urbanisztikára. Vajon tényleg el kell mennünk az önfenntartásig és passzív házban élnünk? Erre a kérdésre is keressük a választ!

A meghívott előadó(k) neve, pontos titulusa

  • Litkei Máté (az MCC Klímapolitikai Intézetének igazgatója)
  • Kitta Gergely (az MCC Klímapolitikai Intézetének koordinációs főigazgatói megbízottja)
  • Duzs László (agrármérnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar PhD hallgatója)

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció MOST!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!