Legyél ott te is a Dunakanyar legnagyobb cigicsikkgyűjtési akcióján most nyáron és hívjuk fel együtt a csikkek eldobásának környezeti problémáira a figyelmet. Minden résztvevő MCC Feszt napijegyet és az első 50 regisztrált Aquasziget belépőt kap ajándékba.

A korábbi évekhez hasonlóan a Műanyagmentes július programsorozathoz kapcsolódóan a Klímapolitikai Intézet - Esztergom Megyei Jogú Várossal, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és helyi civil szervezetekkel összefogásban - idén is hulladékgyűjtési akciót szervez az MCC Feszt előeseményeként Esztergomban.

Ismét felhívjuk a figyelmet a település belvárosában nemcsak az épített környezetet csúfító, de az élő környezetet is szennyező, eldobált cigicsikkek problémájára.

Sokan nem tudják, hogy egy elhajított cigarettavégben akár 7000-féle toxikus kémiai anyag is található. Ezért is fontos felhívni a figyelmet ennek a hulladéktípusnak a megfelelő elhelyezésére.

Zsebhamutartó osztás:

Az esemény részeként a dohányzó járókelők között zsebhamutartókat osztanak szét az esemény szervezői, ezzel is csökkentve a közterületen elhagyott cigarettacsikkek számát.

Tervezett helyszín: 

Esztergom belvárosa

Gyülekezési pont:

2500 Esztergom, Széchenyi tér 21. / Tourinform Iroda

Időpont: 

2024. július 27. – Gyülekező: 8:30-tól, kezdés: 9:00.

Regisztráció: MEGTELT!

MEGTELT már az első napon (2024.07.11.). - Lezártuk a regisztrációt, az esemény elérte a maximális résztvevők számát.

További fontos tudnivalók:

Szemetes zsákokról és az összegyűjtött hulladék elszállításáról gondoskodunk!

Az eseményre lehetőség szerint saját kesztyűt mindenki hozzon magával, aki otthon felejtené, annak korlátozott számban kesztyűt a szervezők tudnak biztosítani. 

Kézfertőtlenítőt, valamint mosdó és illemhelyhasználati lehetőséget a szervezők biztosítani tudnak.

Egyéb tudnivalók:

Az eseményről videófelvétel és fényképes dokumentáció készül, az eseményen való részvétel előfeltétele az ehhez szükséges GDPR hozzájáruló nyilatkozat elfogadása. 18 év alatti gyermekek szülői felügyelettel vehetnek részt az eseményen.

A megfelelő folyadékpótlásról és a nap elleni védelemről, kérjük, mindenki saját maga gondoskodjon!

Kincskeresős nyereményjáték:

A rendhagyó szemétszedési akció keretében kincskeresős nyereményjátékot szervezünk!

A szemétszedés helyszínén több megjelölt zsebhamutartó várja majd, hogy felfedezzék. A szerencsés megtalálók nyereményben részesülnek.

Szeretettel várunk mindenkit!

További részletek a Facebook ikonra kattintva!

Ne feledd! Magadnak és környezetednek is akkor teszed a legjobbat, ha nem gyújtasz rá!