Békéscsaba a következő állomása április 12-én 17 órától a "Klímapánik, klímatagadás - A klímaváltozás hatásai a társadalmi klímára" - című előadássorozatunknak, ami az MCC békéscsabai képzési központjában kerül megrendezésre.

A klímaváltozásról leginkább környezeti, gazdasági, jogi vagy szakpolitikai szempontból beszélünk, pedig az éghajlatváltozás, mint sok más dolog az életben, elsősorban az emberek fejében dől el. A társadalmi viselkedés, a korszellem erőteljesen kihat a környezetpolitikával, fenntarthatósággal foglalkozó szakemberek munkájára. 
  • Hogyan gondolkodik a ma embere a klímaváltozásról?
  • Mennyiben befolyásolja a környezetvédelemre vonatkozó gondolatainkat, tenni akarásunkat egy olyan konfliktus, mint a szomszédos orosz-ukrán háború?
  • Személyesen mi mit tehetünk a klímaváltozás ellen?
  • Mennyire vannak jelen ma a világban a klímatagadás és a klímapánik szélsőségei?
  • Hogyan befolyásolják a kommunikációs tartalmak, médiafogyasztási trendek, közösségi médiaplatformok a klímaváltozásról alkotott képünket? 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Kitta Gergely, a Klímapolitikai Intézet stratégiai és kommunikációs vezetője és Kovács-Magosi Orsolya, az Intézet kutatója.   

Helyszín: 5600, Békéscsaba, Kinizsi utca 4-6.

Regisztráció: mittag.monika [ kukac ] mcc.hu.

Rendezvényeink látogatása az aktuális járványügyi szabályozások betartásával lehetséges!

Rendezvényünkön kép és hangfelvétel készül, melyet reklám- és dokumentációs célra is felhasználhatunk!