Európa, sőt világszerte megoszlanak a vélemények arról, hogy az atomenergia valóban fenntartható és zöld módja-e az energiatermelésnek. Annak ellenére így van ez, hogy kétségtelenül CO2 kibocsátás-mentes technológia. Talán az energiaválság hatására is, az EU végül úgy döntött, hogy a támogatható kategóriába sorolja az atomenergetikai beruházásokat. De nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy lássuk, hogy a helyzet képlékeny. Úgy tűnik sajnos, hogy az atomenergia jövőjét inkább a politika és kisebb részben a szakmai érvek determinálják. Hogy mindez mennyiben határozza meg az atomenergia jövőjét? Erről beszélgetnek majd a nukleáris panel résztvevői.

A panelbeszélgetésünk egyik résztvevője, Prof. Dr.-Ing. Michael Beckmann 1984-tól 1989-ig a TU Bergakademie Freiberg-en alapanyag-feldolgozási mérnöki tanulmányokat folytatott tüzelőanyag-technológia szakirányon. Jelenleg az Energetikai Folyamatmérnöki Tanszék professzora és a Folyamat- és Környezetmérnöki Intézet igazgatója. 2020 óta a TU Drezda Gépészmérnöki Karának dékánja és a TU Drezda Mérnöki Tudományok Osztályának szóvivője is. Beckmann professzor pályafutása során több mint 300 tudományos publikációt írt, és 2022 óta a németországi energia jövőjének témájának szakértőjeként készített interjút olyan neves lapoknak, mint a Die Welt és a Cicero.

Dr. Ralph G. Schoellhammer, Webster Vienna Private University - Miután a Kentucky Egyetemen doktorált politikaelméletből, 2015-ben csatlakozott a Webster University Vienna-hoz. Kutatásai elsősorban az identitás kialakulásának kulturális tényezőire és az identitások társadalmi kohézióra való hatására összpontosítanak. Gyakran vesz részt nyilvános vitákban, publikált minden nagyobb osztrák újságban, de olyan nemzetközi kiadványokban is, mint a Jerusalem Post, a Washington Examiner vagy az American Spectator.

A panelrésztvevők:

  • Prof. Dr.-Ing. Michael Beckmann
  • Dr. Ralph G. Schoellhammer
  • Az eseményt Dr. Toldi Ottó kutató fogja moderálni.

Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7., MCC - Scruton

Időpont: 2023. október 25. 16:00-17:30

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A beszélgetés nyelve angol lesz.

Regisztrálni az alábbi linkre kattintva lehet.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!