Az Európai Unió a zöld átállás zászlóshajója kíván lenni. A környezeti szempontból fenntartható társadalom és gazdaság kialakítására mintegy 1 billió eurót költ az EU ebben az évtizedben.

A zöldülés egyik legfontosabb állomása a gazdaság fosszilis energiahordozókról való leválasztása, a megújuló és tiszta energiatermelés lehetőségeinek bővítése, az elektrifikáció minél szélesebb körű elterjesztése. Mindez a járműgyártásra is történelmi hatást gyakorol.

A hagyományos belső égésű motorokat az EU száműzni akarja, hogy egyre nagyobb teret engedjen az elektromos meghajtással rendelkező járműveknek.

Az akkumulátorgyártással kapcsolatos, politikailag fűtött viták ellenére látni kell, az akkumulátor-gyártókapacitások fejlesztése nélkül a kontinens klímasemlegességi céljai nem érhetők el. Többek között erről, valamint az iparág szerepéről és jövőjéről a Klímapolitikai Intézet és az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatói közös elemzést készítettek, amelyről nyilvános szakmai vitát szerveznek a felek.

Résztvevők:

  • Flór Nándor, Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány, külső senior elemző
  • Sárdi Gergő, Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány, junior elemző
  • Kovács Erik, Klímapolitikai Intézet, senior kutató
  • Zay Balázs, Klímapolitikai Intézet, senior kutató

Dátum: 2023. 03. 31. 16:00

Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7., MCC Scruton

Az eseményen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!