Magyarország a több millió szövetségi kapitány országává válik, ha egy kicsit is jobban megy a foci, és a koronavírus-járvány idején azt is megtapasztalhattuk, hogy hazánk a virológus és járványtani szakértők országa is egyben.

Most, hogy dübörög az európai energiaválság természetesen megjelentek az önjelölt energia-guruk is, ezért elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy bár csendesen és halkan, de nagyon határozottan tiszta vizet öntsünk a pohárba és elmagyarázzuk, hogy a kormány egy szisztematikus szuverenitásra törekvő energiapolitika megvalósításával érte el azt, hogy mostanra Magyarország válságálló lett, hogy a rezsipolitika nem egy politikai lózung, hanem nagyon komoly infrastrukturális alapjai vannak.

Modern gazdaságunk és mindennapi jólétünk alapjai azok a fosszilis energiahordozók, amelyek lelőhelyei egyenlőtlenül helyezkednek el Földünkön, és ezáltal geopolitikai előnyt biztosítanak az országok számára, amelyek birtokolják e lelőhelyek többségét. Vannak országok, amelyek ezt a kiszolgáltatottságot geopolitikai és hatalmi céljaik elérésére használják fel, nyomást gyakorolva a térség energiaszegény államaira. Ez valóban egy hibrid hadviselési eszköz? Sötétbe és hidegbe borulhat Európa? Milyen geopolitikai átrendeződést eredményezhet az energiaháború?

A kerekasztalbeszélgetés résztvevői:

  • Dr. Ferkelt Balázs, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskola és a Külgazdasági Műhely vezetője
  • Dr. Toldi Ottó, kutatásvezető, MCC Klímapolitikai Intézet
  • Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője
  • Moderátor: az MCC Klímapolitikai Intézet gyakornoka

Programterv:

16:30-17:00 – érkezés, helyszíni regisztráció

17:00-18:30 – „Ahol a politikát köbméterben mérik – Földgáz- és rezsiválság Európában” című előadás

18:30-19:00 – Lehetőség a szakmai kérdések megvitatása

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A rendezvény kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Regisztráció!

A regisztráció határideje: 2022.01.25.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!