Greentech címmel szakkiállítást és konferenciát rendeztek a ZalaZone Zalaegerszegi Járműipari Tesztpályán a zöld energiával és fenntarthatósággal a fókuszban, 2022. május 26-27-én.

Harmadik alkalommal rendezték meg a ZalaZone járműipari tesztpályán május 26-27-én a nemzetközi kitekintést is kínáló GreenTech fenntarthatósági szakkiállítást és konferenciát. A programon ezúttal is bőséges kínálat várta az érdeklődőket: több mint hetven kiállító mutatkozott be a standokon, és huszonöt előadó szólalt fel a konferencián, egyebek mellett okosváros, okosközlekedés, a vízgazdálkodás vagy éppen a zöld építőipar témában, amelyet kerekasztal-beszélgetések is színesítettek. A fiatalok emellett pályaorientációs programokon, interaktív szakmai bemutatókon vehettek részt, de lehetőség volt tesztvezetésre és pályabejárásra is.

A rendezvény védnökei Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Vígh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere voltak.

A Klímapolitikai Intézet is meghívást kapott a részvételre, Toldi Ottó kutatásvezetőnk a Zöld Építőipar Panel aktív tagjaként vállalt részt a rendezvény sikerében, Dr. Boros Anita tudásközpont vezető, egyetemi tanár, Dr. Nagy Ádám helyettes államtitkár, valamint az építőipart képviselő Kovács Tamás (elnök, Szabadics Zrt.), Dormán József (vezérigazgató, ZÁÉV Zrt), Varga Antal (vezérigazgató, Duna Aszfalt Kft) társaságában, Bódy Géza újságíró moderálásával.