A getAbstract nemrég készült felmérése alapján a munkavállalók 43%-a nyilatkozta, hogy a pandémiát követő időszakban is  távolról szeretne dolgozni.

Így élvezhetik az otthoni munkavégzés által kínált rugalmas munkarendet, az időmegtakarítás és a saját konyhához való hozzáférés előnyeit.

Tehát valószínű, hogy sok vállalat alkalmazottai számára a Covid-19 utáni világban is biztosítani fogja az otthoni munkavégzés lehetőségét.

A Google már engedélyezte alkalmazottainak, hogy legalább 2021 szeptemberéig otthonról dolgozhassanak. Sundar Pichai, az Alfabet vezérigazgatója a vállalat munkatársának küldött e-mailben tudatta, hogy a Google teszteli a rugalmas munkahét bevezetésének a lehetőségét - azaz a három napos irodai és a hét további részében az otthonról történő munkavégzést.

Pichai szerint a rugalmas munkamodell elősegíti az alkalmazottak nagyobb „termelékenységét, együttműködését és jólétét”.

Így a vállalatok maguk is profitálhatnaknak az irodai világítás és egyéb berendezések áramellátásához szükséges energiamegtakarításból. A bérleti díjak megtakarítása is kedvezőek lehetnek a vállalatok számra.

A getAbstract felmérése.

A hírről bővebben itt olvashatunk.