A pánik megtörtént, eredményeket viszont nem láthattunk. Éppen ezért érdemes felülvizsgálnunk a fősodratú alarmista gondolatiságot és valami merőben új megközelítést alkalmaznunk.

Így tett az amerikai Michael Schellenberger is, aki 30 éve foglalkozik környezetvédelmi ügyekkel, Kongresszusi szakértőként is tevékenykedett és a Kormányközi Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) felkért szakértője is volt. Schellenberger arra jutott, hogy a tényeket alapul véve nem tehet mást, mint bocsánatot kér a társadalomtól a környezetvédelemi aktivisták nevében a felesleges félelemkeltés miatt.

"Túlvagyunk a klímaalarmizmus 21. századi első nagy hullámán és ideje visszatekintenünk. Összegezve az elmúlt évek történéseit úgy is mondhatnánk, hogy túl vagyunk egy olyan toxikus kommunikációs kampányon, melyben baloldali és zöld pártok, környezetvédelmi aktivisták egy része és a progresszív sajtó együttesen igyekeztek elérni azt a célt, amelyet legtisztábban egy svéd kislány fogalmazott meg tavaly év elején: „Azt akarom, hogy pánikoljatok.”

A pánik megtörtént, eredményeket viszont nem láthattunk. Éppen ezért érdemes felülvizsgálnunk a fősodratú alarmista gondolatiságot és valami merőben új megközelítést alkalmaznunk. Így tett az amerikai Michael Schellenberger is, aki 30 éve foglalkozik környezetvédelmi ügyekkel, Kongresszusi szakértőként is tevékenykedett és a Kormányközi Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) felkért szakértője is volt. Schellenberger arra jutott, hogy a tényeket alapul véve nem tehet mást, mint bocsánatot kér a társadalomtól a környezetvédelemi aktivisták nevében a felesleges félelemkeltés miatt. 
Ha bővebben is olvasna arról, hogy mi alapján fogalmazta meg meglepő véleményét a klíma-szakértő, kattintson ide.