Célkitűzés

A Klímapolitikai Intézet 2020-ban kezdte meg működését. Az intézet szakértői között található többek között biológus, közgazdász, környezetvédelmi jogász, agrármérnök, energetikai szakember és társadalomkutató. Munkánk során az energetikai, mezőgazdasági kérdésekre fókuszálunk, de az épített és természetes környezetünk megóvását, az ökológiai egyensúly fenntartását is rendkívül fontosnak gondoljuk.

A környezetvédelem és a klímaváltozás kérdéseivel foglalkozunk, ám a globális szervezetekhez képest mi az éghajlati változásokat magyar szemmel is nézzük, a nemzeti és a helyi kihívások leküzdését és a helyi értékek megóvását helyezzük előtérebe. Hisszük, hogy a hazaszeretet, egymás megbecsülése és természeti kincseink tisztelete legalább olyan fontos a környezetvédelem terén, mint a nagy nemzetközi egyezmények, a kvóták és csúcstalálkozók.

Elfogadjuk, hogy van klímaváltozás, de a pánikkeltés és a klímaszorongás erősítése helyett a cselekvésre és a megoldásra helyezzük a hangsúlyt. Kutatóintézet vagyunk, de nem akarjuk, hogy a munkánk a „papírok” gyártásában merüljön ki.

Oktatással, előadásainkkal, ismeretterjesztő tevékenységünkkel és közösségi akcióinkkal is tenni akarunk környezetünk védelméért. Átfogóbb szakpolitikai anyagokat készítünk, és részt veszünk a környezetpolitika formálását célzó, stratégiai szintű döntéselőkészítő munkában.

Ugyanakkor olyan, az emberek mindennapjait érintő, gyakorlati témákat is feldolgozunk, és teszünk közérthetővé, amelyek közelebb vihetik a klímavédelem ügyét az állampolgárokhoz.

Szeretjük azt, amit csinálunk, hiszünk benne, hogy amit teszünk, jó, és mindannyiunk érdekében áll.