A napokban rendezik meg a 2021-es esztendő legfontosabb fenntarthatósági csúcstalálkozóját és kiállítását. A Planet Budapest egyik fontos szakmai eseményén a Klímapolitikai Intézet is részt vett.

A december 2-án délelőtt szervezett, Közép-Európáról és a V4-ek klímavédelemben betöltött szerepéről szóló panelbeszélgetésen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vladislav Smrž, a Cseh Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériumának miniszterhelyettese, Olga Algayerova, az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának ügyvezető titkára, Huszár András, a Green Policy Center társaalapító igazgatója és Litkei Mátéval, intézetünk igazgatója beszélgetett a klímapolitika aktuális kérdéseiről.

Litkei Máté a diskurzus során azon az állásponton volt, hogy a közkeletű felfogással szemben a környezetvédelmi problémák megoldását nem a civilizációs eredmények csorbításán, az életszínvonal csökkentésén, hanem éppen ellenkezőleg, a gazdasági növekedésen és a technológiai fejlődésen keresztül lehet megoldani.