#klímaváltozás

2021. 11. 11.
Környezetvédelem, Társadalom

Pódiumbeszélgetés a klímaváltozásról Szombathelyen

Szombathely
Globális problémák a globális klímaváltozás tükrében címmel rendezett Szombathelyen előadással egybekötött beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Klímapolitikai Intézet.
2021. 10. 19.
Zöldgazdaság

Klímaváltozás, Balaton, COVID, turizmus

A klímaváltozás egyelőre inkább pozitív, mint negatív a balatoni turizmus szempontjából.
2021. 10. 01.
Környezetvédelem, Társadalom

Kiállítottunk és előadtunk a 28. Ifjúsági Sajtófesztiválon

Budapest
A Klímapolitikai Intézet is részt vett az idei DUE - 28. Ifjúsági Sajtófesztiválon, ahol nem csak kiállítóként jelentünk meg, de előadással és kerekasztal-beszélgetéssel is készültünk.
2021. 09. 09.
Energia, Környezetvédelem, Társadalom, Zöldgazdaság

Részt vettünk a Brit Nagykövetség klímafórumán

Budapest
Paul Fox, Magyarország brit nagykövetének meghívására a Klímapolitikai Intézet is részt vett a Nagykövetség szeptember 7-én rendezett klímafórumán.
2021. 09. 06.
Energia, Környezetvédelem, Társadalom

Az életszínvonal növelése és a klímavédelem összeegyeztethető

Magyarország megvalósítható klímapolitikában gondolkodik - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatának margójára.
2021. 09. 05.
Társadalom

A környezetvédelem esztétikai értékmentés is

A környezetvédelmi mozgalmak a klímaváltozás elleni küzdelemnek központi elemei, sőt történetük jóval korábbra nyúlik vissza, mint a modern klímapolitikáé. Pálya Hanna írása.
2021. 08. 17.
Társadalom

A Szabadkai Nyári Akadémián adtunk elő

Szabadka
25. alkalommal augusztus 9 -12 között került megrendezésre a Szabadkai Nyári Akadémia, ahol Szebenyi Péter, a Klímapolitikai Intézetünk zöld influenszere tartott előadást.
2021. 06. 18.
Környezetvédelem

Ezért olvadnak Grönland gleccserei

Grönland gleccsereinek, szárazföldi és tengeri jégtakarójának olvadása mára a globális tananyag részévé vált a klímaváltozás hatásainak szemléltetésében.
2021. 06. 01.
Társadalom

Klímaszorongásról a szülők világnapján – legyen minél többeknek ünnep!

Június elseje 2012 óta a szülők világnapja azzal a céllal, hogy ezen a napon köszönetet nyilváníthassunk a szüleinknek egész életen át tartó feltétel nélküli szeretetükért és kitartó, odaadó elhivatottságukért, amellyel felneveltek bennünket.
2021. 05. 28.
Környezetvédelem, Társadalom

Kutatás: klímaharc helyett klímajáték?

Paradigmaváltás a klímakommunikációban környezetvédelmi játékok segítségével
2021. 02. 09.

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság: egymás ellenségei vagy katalizátorai?

A fenntartható fejlődés egyik alapelve, hogy egyszerre veszi figyelembe a gazdasági fejlődés igényei mellett a környezeti ügyek elvárásait és a társadalom igényeit is. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen kapcsolat fedezhető fel a gazdasági növekedés és a természeti környezet fenntarthatósága között. A gazdasági növekedés gátja a fenntarthatóságnak? Vagy a növekedés és a fenntarthatóság párhuzamosan is működhet egymás mellett, egymást kiegészítve. A környezetszennyezés és a gazdasági fejlettség kapcsolatának elemzése során a közgazdasági szakirodalomban több elmélet is született.
2021. 02. 03.

Közvélemény-kutatás: a COVID sem vonhatja el a figyelmet a klímaváltozásról

Közel egy éve annak, hogy a koronavírusjárvány megjelent Magyarországon. A világ ez idő alatt sokat változott, a nemzetközi és a hazai közbeszédet is a betegséggel kapcsolatos aggodalmak határozták meg. A klímaváltozást érintő nyugtalanság azonban a COVID-járvány ellenére sem csökkent Magyarországon.