Workshop a szén-dioxid-leválasztási és tárolási/hasznosítási (CCS/CCUS) technológiák hazai klímavédelmi alkalmazhatóságáról.

Intézetünket Dr. Toldi Ottó kutatásvezető képviselte „A CCS/CCU technológiák jövője Magyarországon a releváns stratégiák alapján” c. prezentációval. 

A Wise Europa lengyel think tank vezetésével és az EGT/Norvég Alap pénzügyi támogatásával elkezdődött „A hosszútávú CCS alkalmazás lehetőségei a Közép-Európai régióban” c. projekt megvalósítása azzal a céllal, hogy megújítsa a szén-dioxid-leválasztási és tárolási/hasznosítási (CCS/CCUS) technológiák klímavédelmi alkalmazhatóságáról szóló szakmai diskurzust a közép- és kelet-európai régióban.

A projekt magyar résztvevőjeként a KBA Közép-európai Biztonsági Képzési és Kutatási Központ on-line workshop-ot rendezett 2021. május 31-én a Klímapolitikai Intézet-, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat, valamint ipari stakeholder-ek bevonásával, melynek fókuszában a CCS/CCU technológia hazai helyzetének feltérképezése, a benne rejlő potenciál meghatározása, valamint pilot projektek kialakítása állt.